Upravljanje s travniki in siliranje

Uspeh pri pridelavi kvalitetne krme in kasneje silažnih materialov je v prvi vrsti odvisen predvsem od kvalitete in rodovitnosti tal , ki so pogojena z zadosno količino hranil v obliki , ki je dostopna koreninskemu sistemu. Efektivni mikroorganizmi spodbujo regenerativne mikroorganizme in njihove procese v tleh.Opravljajo primarno vlogo pri pretvorbi grobih organskih snovi v finejše oblike organske hranilne snovi , ki so kasneje lahko dostopne rastlinam preko njihovega koreninskega sistema.Efektivni mikroorganizmi ustvarjajo okolje, v katerem so patogene bakterije in škodljivci odstranjeni iz njihovega življenjskega prostora.
Efektivni Mikroorganizmi pomagajo, da se znatno poveča rodovitnost tal in pospeši rast ter odpornost rastlin. Tak način uporabe EM zagotavlja možnost odpadni organski masi , da lahko skozi kvalitetno fermentativno kompostiranje pridela zadostne količine humusne mase , ki lahko služi kot akomulator vlage in kvalitetnih organskih hranil za nove rastline. To prinaša zmanjšanje operativnih stroškov, medtem ko se istočasno poveča kakovost in donosnost pridelka.

Siliranje - Travna silaža

Okusna, visoko energetska silaža z učinkovitimi mikroorganizmi.

Obdelava-tretiranje silaže z učinkovitimi mikroorganizmov povečuje nastajanje mlečne kisline za 50 odstotkov, aerobna stabilnost v dnevih pa je osemkrat višja. To je pripeljalo do znanstvenih raziskav v kmetijstvu Univerze Wageningen (Nizozemska). MK Multisil tudi povečuje stabilnost in preprečuje sekundarne fermentacije silaže.


MK Multisil in njegovi mali pomočniki : siliranje z učinkovitimi mikroorganizmi.MK Multisil je preizkušen in daje okusno in visoko energijsko silažo. Spodbuja fermentacijo silaže, poveča vsebnost mlečne kisline za 50 odstotkov in pospeši znižanje pH vrednosti.