o nas – EM TEHNOLOGIJA D.O.O.

KAKO JE PODJETJE EM-Tehnologija d.o.o. nastalO

Bilo je leta 2002 ko sem od upokojenega doktorja teologije prejel v roke brošurico z velikim logotipom na njej EM. Še pred tem pa mi je omenjeni gospod, na kratko obrazložil in mi dal celo za poskusiti kozarec razredčene raztopine EM-a.  Imela je sladko-kiselkast okus in vonj učinek pitja te raztopine, naj bi delovala dobro na prečiščevanju sten črevesja in vzpostavitvi normalne črevesne flore in favne. Vendar to sigurno ne samo od enkrat zaužite raztopine. Pred odhodom domov sem od omenjenega gospoda prejel še stekleničko EM, z namenom, da si to lahko doma naprej pripravljam in gojim po podobnem sistemu, kot so včasih pripravljali kefir iz gob.
 
Brošurico sem shranil, solucijo ob prihodu domov postavil  v klet na konstantno temperaturo in temo, vendar z časom pozabil nanjo in verjetno so učinkoviti mikroorganizmi, ko jim je zmanjkalo melase, kot njihove osnove za prehranjevanje v aktivirani raztopini odmrli in verjetno je nekdo, ki je odkrival kaj je v steklenici ob odprtju le te naletel na neprijeten vonj (maslene kisline) je vso stvar zavrgel in nič ni storil narobe. Kajti, ko učinkovitim mikroorganizmom zmanjka hrane začnejo propadati in se razvije maslena kislina, s tem nas opozarja, na to, da aktivirana raztopina ni več uporabna brez da bi pred tem merili PH vrednost (vrednost stopnje, kislosti, nevtralnosti ali bazičnosti).
 

In tako so dnevi meseci in leta minevali. Vmes se je v družinskem krogu in krogu mojih sorodnikov razvila včasih debata o vzgoji zelišč v bližnji zeliščni lekarni in o problemih, ki jih imajo z raznimi boleznimi na zeliščih tako, da sem se ob prihodu domov zopet pognal za iskanjem male brošurice, ki me je neprestano  preganjala po mojih mislih. Zopet sem jo našel, preletel skozi njeno vsebino, jo dal v branje mojemu očetu, ki jo je temeljito predelal in bil nad dejstvi delovanja presenečen in navdušen, in prišel z vprašanjem, kako bi to lahko začel uporabljati in kje kupiti? Moj odgovor pa je bil, da to izdelujejo na japonskem vendar nimam podatka, kako priti do te raztopine. In zopet je vsa stvar šla za nekaj časa v pozabo.

Poleti 2006, ko sem  se doma ukvarjal z problemom greznice. In sicer od vselitve v novo hišo je minilo dobre dve in pol leti in greznica ni več požirala vode iz hiše. Zato smo poklicali mojstre, ki črpajo greznice. Le ti so prišli, zadevo izpraznili proti primernemu plačilu in odpeljali. Tako je bila zgodba zame zaključena vsaj za par let. Vendar se je zadeva po štirinajstih dneh zadeva ponovila.

Pri odprtju pokrova greznice sem ugotovil, da je greznica zopet polna in da na vrhu prvega prekata plava ogromna debelo plastna gmota, toaletnega papirja, ostankov pralnega praška iz pralnega stroja ter ogromno ostalih pomešanih trdnih substanc, ki jih lahko najdeš v vsaki greznici. Ker so seveda lažje od vode, to preprosto plava na površju prvega prekata. Zopet smo poklicali mojstre, ki so prišli greznico izpraznili in odpeljali. No tako, sedaj pa bo stvar zagotovo dobro funkcionirala v vednosti, da bo res smo si na terasi privoščili kavo in ob klepetanju z ženo sem zaslišal zvok, kot da je nekaj padlo v greznico, kar se mi je zdelo nemogoče, če pa smo jo pravkar temeljito izpraznili.

Zadevo sem nemudoma preveril z baterijsko svetilko in ugotovil, da se na dnu prvega prekata dveh kubičnih metrov greznice nahaja ogromna debelo plastna gmota, pomešanih trdih substanc, ki je prej plavala na površju greznice in verjetno na pokrov greznice tako silovito pritiskala, da se je nanj tudi prilepila in šele nekaj časa po praznjenju tudi popustila in zgrmela  na dno greznice.

In kaj mi je preostalo drugega, kot da sem zopet poklical mojstre jim vso stvar obrazložil, le ti so zopet prišli potegnili dokaj čisto vodo iz drugega prekata, jo pod pritiskom spustili v prvi prekat, da se je v njem vsa trda gmota razpadla na majhne koščke in jo nato izčrpali ter odpeljali. Z tem dnem se je v moji glavi zopet porodila misel na EM in še istega večera sem začel iskati malo brošurico, jo našel in pričel z ponovnim temeljitim prebiranjem vsebine. Odločil sem se, da že naslednji dan pričnem iskati po internetu, karkoli bi lahko bilo povezano z EM, samo da si pridem do te učinkovite raztopine, ki mi bo rešila problem v greznici z zelo malim finančnim vložkom na mesec, poleg tega pa bom pripomogel k čistejšemu izlivu odplak iz moje greznice v kanalizacijo in naprej v vodotok reke Žičnice.

In tudi naslednjega dne sem imel precej sreče pri iskanju, ko sem vtipkal v iskalnik EM sem dobil povezavo z hrvaško firmo , Še istega dne sem poklical v njihovo firmo, kjer so mi na kratko povedali, kdo so in z kom sodelujejo in od kod dobivajo materiale. Lastnika sta se ravno pripravljala z odhodom na internacionalno srečanje in konferenco ljudi, ki se ukvarjajo z EM ter si izmenjujejo bogate izkušnje iz prakse, ki jih nato koristno uporabijo pri svetovanju do svojih klijentov.

Na tem mednarodnem srečanju je bilo prvič preneseno iz strani gospe in gospoda iz Hrvaške zanimanje predstavnikov iz Slovenije za EM na direktoricoiz firme iz Avstrije ki zastopa Evropo in določa, komu bodo posel dodelili v smislu izobraževanja ljudi in prenašanja uporabe izdelkov v učinkovito dobro prakso.

Kmalu za tem so me v mesecu oktobru 2006 gospa in gospod , lastnika firme iz Hrvaške, povabili, da jih obiščem ter, da mi stvari podrobneje predstavijo. Ker sem posamezne stvari že poznal iz same brušurice mi je bila tema o EM res zanimiva in polna vprašanj, vezanih predvsem na samo prakso uporabe za posamezna področja. Iz obiska sem se vrnil poln intuziazma in zadovoljstva, seveda sem s seboj pripeljala tudi prvih 5 litrov aktivirane raztopine   z katero sem pričel uspešno tretirati greznico. Že po tednu dni se je na vrhu greznice videlo, da se toaletni papir in ostale trde snovi od maščob ostankov praška in čistil uspešno razgrajuje in problem sem uspešno rešil. Od takrat vsaj enkrat tedensko vlijem najmanj 250ml  aktivirane raztopine , kar v odtoke umivalnikov ali straniščnih školjk. Zadeva seveda čudovito deluje.

Hkrati pa sem na hrvaškem dobil aktivirano raztopino , z katero sem poškropili našega bernskega planšarja po imenu  Kuža je dobil lepo čisto dlako brez neprijetnega vonja, tako, da se je lahko vozil z nami tudi v osebnem avtomobilu.

Sedaj, ko smo rešili svoje probleme je humano, prenesti rešitve še na druge ljudi, ki se spopadajo z podobnimi ali še večjimi problemi vezanimi na ekologijo in zaščito narave, pred nezaželenimi pesticidi in škodljivimi gnojili.

Nato se je sodelovanje nadaljevalo z prvim srečanjem z direktorico firme iz Avstrije 17.10.2006.

Na tem srečanju so bili postavljeni prvi temelji sodelovanja z firmoiz Avstrije in z tem tudi povezavo z EM efektivnimi mikroorganizmi.

Nasveti/blog

Hello world!

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!