EM-x keramika

Kaj je EM•X keramika?

EM vsebuje mikroorganizme in nekateri imajo to lastnost, da kljubujejo temperaturam, ki so višje od 1000°C. Tako je leta 1993 nastala ideja, da se EM-1 in EM X zamešata v glino in z žganjem nato nastane EM-X keramika. Takšni keramični izdelki se po posebnem postopku izdelujejo iz različnih vrst gline, ki jim med postopkom zorenja in izdelave dodamo EM•1 kot tudi EM•X. Po sušenju jih nato enkrat ali dvakrat žgemo pri različnih temperaturah od 800 do 1300° C. Pri sušenju uporabljamo tudi infrardečo luč, kar pa je odvisno od vrste keramike. Raziskave so pokazale, da se pri tem postopku pozitivne informacije iz EM•1 in EM•X preko vode trajno prenesejo na glino. Medtem ko se lahko mikroorganizmi v tleh, na rastlinah in v vodah vedno znova izpirajo ali odmrejo, pri EMX•keramiki tega problema ni več.
 
Proizvodnja in uporaba EM•X keramike
 
Na pobudo profesorja Higa EM-X keramiko od leta 1995 razvijata in proizvajata dve veliki podjetji na Japonskem, ki upoštevata visoke eksperimentalno znanstvene in ekološke standarde. EM•X keramika se proizvaja pod različnimi imeni, ki pa navsezadnje pomenijo isto EM Ceramics, EM-X Ceramics, Super Cera ali E-Cera. V zadnjih desetih letih se je paleta izdelkov  in možnost uporabe EM-X keramike bliskovito razvila.
 
Medtem se različni keramični izdelki uspešno uporabljajo na različnih področjih, ne samo na Japonskem, kot so kmetijstvo, v gospodinjstvih, ravnanje z vodo, proizvajanje živil, zatiranje vonjav, recikliranje odpadkov, zmanjševanje dioksina, gradbeništvo, energijska tehnologija, industrija, zdravje, medicina itd. Preprosto ni videti mej praktične uporabe EM keramike in tudi normalni uporabnik lahko pri uporabi EM keramike eksperimentira in odkriva.
Glavne vrste in oblike EM-X keramike
 
EM-X keramika je v obliki cevčic, majhnih keramičnih cilindrov (35mm), kroglic, obročev in obarvanega prahu različnih barv in stopenj finosti.
 
Ločimo dve osnovni vrsti:

EM-X keramika S vrste

(roza cevčice, A-prah)

Žgemo jo pri temperaturah 800-900° C in je zato relativno mehka in porozna. Njena glavna lastnost je absorpcija in adsorpcija škodljivih snovi. Po šestih mesecih uporabe ali prej(odvisno od pretečene vode skozi prstančke) jo je potrebno zamenjati, ker se njena sposobnost absorpcije izčrpa. Uporabljene cevčice lahko odložimo v tla.. 

EM-X siva keramika K vrste

(cevčice, obroči, kroglice, prah)

Žgemo jo pri temperaturah 1200-1300° C in je zato trda (zastekljena) in skoraj trajno uporabna. Deluje predvsem z elektromagnetnim resonančnim nihanjem in infrardečim sevanjem, ki poskrbita za stabilno regenerativno in antioksidantsko okolje. Od časa do časa je potrebno sivo keramiko temeljito očistiti in jo osušiti na soncu ali pod infrardečo svetlobo. Sivo keramiko lahko čistimo in napolnimo tako, da jo čez noč položimo  EMa

Voda in EM•X keramika
 
EM-X keramika izredno dobro deluje pri čiščenju, pripravi in energetizaciji vode. Učinki se pokažejo kmalu po vstavitvi in se še ojačijo, če keramiko pustimo dlje časa.  Izredno učinkovita je kombinacija sivih cevčic s 35 mm cevčicami.
(priporočena količina keramike za uporabo v vodi glej tabelo)(še bo ojavljena v kratkem)