Organko in Biogen

Uporaba kompostnika Organko in posipa Biogen

KOMPOSTIRANJE BIOLOŠKIH ODPADKOV V KUHINJI

” BREZ SMRADU IN GNITJA LAHKO TUDI VEČ TEDNOV”

Najpogostejša vprašanja pri uporabi posode za kompostiranje v kuhinji

Kako sistem sploh deluje?

V BIOLOŠKEM kompostniku uporabljamo koristne mikroorganizme za FERMENTACIJO organskih odpadkov in seveda za kompostiranje le teh.Končni rezultat je  fermentirana masa organskih odpadkov ,ki lahko gre direktno v zemljo-prst.Tukaj ne potrebujemo posebej kompostirati material preden gre v zemljo in nima neprijetnih vonjav in ne gnije.

Kaj je BIOGEN ?

BIOGEN je narejen iz različnih biogenih materialov , ki jih v naši proizvodnji oplemenitimo z mikroorganizmi .

Koliko BIOGENA moram uporabljati?
Samo na rahlo potrosimo po vrhu organskih odpadkov ,ki smo jih dali v kompostnik.Takoj ko je dodana površina organskih odpadkov posipana z BIOGENOM je že dovolj.1kg BIOGENA zadostuje za približno 30dni .
Ali so koristni mikroorganizmi varni?
Absolutno. Mikroorganizmi uporabljeni v BIOGENU so organsko certificirani z strani Nassa in BFA.Ti uporabljeni tipi mikroorganizmov ,ki jih lahko najdete že v različnih vrstah hrane,vključujoč sire,vina in jogurti,se vgrajujejo tudi v izdelke pri nas.
Kako dolgo traja da napolnimo biološki kompostnik?

Približno 3-4 tedne traja ,da napolnimo biološki kompostnik.,po tem času pa pustimo kompost še zoreti-fermentirati v poletnem času ko je temperatura višja 10-14 dni v zimskem obdobju pa ta čas lahko podaljšamo tudi do enega meseca oziroma dokler ne napolnimo drugi biološki kompostnik.Zaradi tega imamo vedno dva kompostnika v kompletu da v enem ,ki je poln lahko kompost zori-fermentira drugega pa v tem času polnimo.