em v zobozdravstvu

Pomoč zobozdravnikom in pacientom

Ko zobozdravnika obišče pacient z akutnim vnetjem obzobnih tkiv se bo zobozdravnik v prihodnje lahko poslužil Bioemsan zobne paste. Le tako bo lahko pacientu tudi v zelo kratkem času svetoval in pomagal pacientu odpraviti nastalo bolezen. Navodila kako ravnati v primeru uspešnega kuratinega in preventivnega odpravljanja težav z pomočjo zobne paste, boste kmalu lahko našli v priloženih navodili ali pa nas pokličete, da se oglasimo v vaši ambulanti in vam svetujemo.

Pomoč pacientom

Pri hitrem odpravljanju težav v prvi fazi vnetja dlesni (gingivitis).Vam priporočamo uporabo zobne paste Bioemsan po točno določenih in priloženih navodilih ali predhodnim posvetom našega strokovnjaka po telefonu ali E-mailu ,kjer boste lahko prejeli tudi informacijo kako in kje boste najhitreje prišli do zobne paste Bioemsan.

Paradontalna bolezen

Parodontalna bolezen je vnetje obzobnih tkiv (dlesni, periodoncija in kosti) zaradi kopičenja in razmnoževanja bakterij predvsem v medzobnih prostorih. Kamor zobna ščetka ali nitka niti ne sežeta.V  nočnem času ko telo miruje v ustni votlini pa se pri idealni temperaturi 36 stopinj celzija začne bohotiti gnitje in posledično sledi razvoj raznih škodljivih kislin , ki nam v prvi fazi poškodujejo obzobno tkivo in ob ščetkanju začne krvaveti , kasneje pa tudi načenja sklenino. Parodontoza je ena najpogostejših okužb pri odraslih in eden glavnih vzrokov za izgubo zob.
Začne se kot vnetje dlesni, napreduje v razgradnjo pozobnice in čeljustne kosti. Parodontalna bolezen z nastankom globokih obzobnih žepov (med zobom in dlesnijo) in majavostjo zob se navadno pojavi po 40. letu starosti.
Večinoma poteka kronično, z obdobji izbruha in mirovanja. Večje tveganje za parodontozo imajo kadilci, sladkorni bolniki, pacienti z okrnjenim imunskim sistemom, zdravljeni s steroidi, stres.
Vnetje obzobnih tkiv pogosto prispeva k razvoju nekaterih sistemskih bolezni in stanj (ateroskleroze, aspiracijske pljučnice, prezgodnjega poroda).Tveganje za srčni infarkt se pri napredovali parodontalni bolezni poveča za 2 krat.